Olej z avocado

http://www.kosmetykiani.pl/olej-z-avocado/

Pojemność: 17,00 zł
Cena: 150 ml
     Olej z avocado zawiera kwas oleinowy, NNKT, beta karoten, witamyny D i E, lecytyny i filesterole. Można go wykorzystać w pielęgnacji skóry suchej, szorstkiej oraz łuszczącej się. Jest to produkt zimnotłoczony i jak sama nazwa wskazuje, uzyskuje się go z owoców avocado. 
    Przeanalizujmy skład i właściwości oleju:

– Kwas oleinowy ma za zadanie zmiękczenie, regenerację, nawilżenie oraz wygładzenie skóry, ochronę przed utratą wody, uzupełnienie płaszczu lipidowego na powierzchni skóry.
– NNKT, czyli nienasycone kwasy tłuszczowe – dzięki nim nasza skóra staje się napięta, wygładzona, sprężysta oraz dobrze nawilżona, wygląda pięknie i zdrowo. NNKT zapobiega wczesnemu starzeniu się skóry, reguluje ilość łoju przez nią wydzielanego, wzmacnia barierę ochronną naskórka. Jest to składnik, który działa nie tylko na skórę ale i na włosy oraz paznokcie, ma działanie antydetoksykacyjne, stanowi ochronę przed działaniem wolnych rodników.
– Beta katoren – poprawia funkcjonowanie skóry, stanowi ochronę przeciwsłoneczną, sprzyja powstawaniu zdrowej opalenizny.
– Witamina D zapobiega stanom zapalnym skóry i łagodzi je. Normalizuje skórę łuszczącą się (normalizuje, gdy mamy do czynienia z łuszczycą).
– Witamina E ma działanie antydetoksykacyjne, chroni przed działaniem wolnych rodników, spowalnia proces starzenia się skóry, łagodzi podrażnienia (również spowodowane promieniowaniem UVB), przyspiesza gojenie się ran, poprawia ukrwienie skóry. Jest naturalnym konserwantem.
– Lecytyny to środki natłuszczające naturalnego pochodzenia, należą do naturalnych emulgatorów.
– Filesterole mają właściwości przeciwzapalne, antyalergiczne i przeciwnowotworowe oraz stymulują działanie układu immunologicznego.
http://www.kosmetykiani.pl/olej-z-avocado/
     Olej z avocado to bezpieczny produkt naturalny, którego nie musimy się obawiać. Może być stosowany również przez osoby, które mają problem z łuszczącą się skórą lub są alergikami. Olej ma szeroki wachlarz zastosowań, pozytywnie działa nie tylko na naszą skórę ale i na włosy oraz paznokcie. 
     Olej stosuję nie tylko bezpośrednio na skórę, lecz także jako dodatek do balsamów do ciała. Jego niewielka ilość sprawia, że skóra wygląda zdrowo, staje się miękka, elastyczna i odpowiednio nawilżona. Produkt nie podrażnia, nie uczula. Dobrze sprawdza się jako alternatywa dla serum do suchych i zniszczonych końcówek włosów. Warto wykorzystać go także do wcierania w szorstką skórę łokci czy skórki wokół paznokci w celu zmiękczenia i regeneracji naskórka.
http://www.fitomed.pl/strona-glowna/cms_s/?ids=1